Postani Student! PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Siječanj 2010 20:39

  Dobro došli na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava
prijava na visoka učilišta.

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

Objavljena brošura "Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe"

Brošuru "Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe" možete pronaći ovdje. Za čitanje navedenog dokumenta možete koristiti neki od besplatnih alata za pregledavanje PDF dokumenata:


Tiskana inačica brošure bit će dostavljena svim učenicima u škole za nekoliko dana.

Objavljeno: 1.12.2009, 18:18

Početak prijava u sustav NISpVU

Obavještavamo vas da će do 1. studenoga 2009. godine u škole učenika, koji ove školske godine završavaju četverogodišnje srednje obrazovanje u Republici Hrvatskoj, stići dva osobna i tajna broja (PIN i TAN) koji će učeniku služiti za dodatnu zaštitu i privatnost podataka prilikom prijave ispita državne mature i studijskih programa kroz Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta (NISpVU) na ovoj mrežnoj stranici.

Uvjeti za prijave za upis na studijske programe za akademsku godinu 2010./2011. bit će dostupni od 1. prosinca 2009. godine.

Koristimo ovu priliku da vas pobliže upoznamo s postupkom koji će prethoditi prijavama ispita državne mature i studijskih programa:

  • U razdoblju od 1. do 15. studenoga 2009. molimo sve učenike da se pomoću svojega korisničkog imena, zaporke i PIN-a prijave u sustav i provjere svoje osobne podatke i unesu podatke za kontakt. U slučaju bilo kakvih netočnosti, javit ćete se ispitnome koordinatoru u svojoj školi.
  • Od 15. studenoga 2009. godine u sustavu će biti vidljive sve ocjene koje je učenik ostvario kroz protekla tri razreda srednje škole, podatci o natjecanjima na kojima je bio te podatci o kategoriji športaša, ukoliko u istu pripada. Molimo vas da do 30. studenoga pažljivo provjerite sve podatke i o eventualnim netočnostima obavijestite ispitnoga koordinatora u svojoj školi.
  • Do 1. prosinca 2009. godine svim će učenicima u škole biti dostavljene nove brošure u kojima će biti opisan postupak prijava ispita državne mature i studijskih programa te popis svih studijskih programa i njihovih uvjeta za prijavu za upis. Od toga datuma i na mrežnim stranicama portala Postani student bit će omogućeno pretraživanje svih studijskih programa i njihovih uvjeta za prijavu za upis.
  • Od 1. prosinca 2009. godine do uključivo 31. siječnja 2010. godine bit će omogućeno prijavljivanje ispita državne mature i studijskih programa svim kandidatima, uključujući i kandidate koji su svoje četverogodišnje srednje obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prijašnjih godina i kandidate koji su završili najmanje ekvivalentno četverogodišnje srednje obrazovanje izvan Republike Hrvatske.

Sve detalje i odgovore na pitanja oko postupka prijava ispita državne mature i studijskih programa pronaći ćete u novoj brošuri koja će se moći pogledati i na ovoj mrežnoj stranici.

I dalje vas pozivamo da pratite obavijesti koje se objavljuju na mrežnim stranicama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje www.ncvvo.hr i Postani student www.postani-student.hr kako bi se pravovremeno informirali oko svih pojedinosti i novosti u postupku provođenja državne mature i prijava za upis na visoka učilišta.

 

Objavljeno: 29.10.2009, 00:00

Izvor postani-student.hr

Ažurirano: Ponedjeljak, 11 Siječanj 2010 20:40